EKSPLOZIJA! Najveći talenat SRBIJE pojačao Crvenu zvezdu

Karijeru je započeo u Vojvodini čiju je akademiju prošao da bi za prvi tim odigrao 52 utakmice i postigao četiri gola

Crvena zvezda je ozvaničila dolazak jednog od najtalentovanijih srpskih fudbalera Uroša Kabića iz Vojvodine.

Mladi krilni napadač je u nedelju predstavljen na Marakani posle stavljanja potpisa na četvorogodišnji ugovor.

- Vrlo sam uzbuđen što dolazim u ovako veliki klub kao što je Crvena zvezda. Zaista je čast i privilegija biti u Zvezdi, a moja želja je da se dokažem i opravdam svoj dolazak. Gledao sam sve Zvezdine utakmice na pripremama, video sam da ekipa sjajno igra, i srećan sam što dolazim u takav sistem. Radujem se radu sa trenerom Barakom Baharom, vidim da mladi igrači dobijaju priliku i želim da budem nosilac igre Crvene zvezde jednog dana. Naravno, radujem se i tome što ću igrati Ligu šampiona - istakao je Kabić koji je zadužio dres sa brojem 70.

Prema saznanjima, mladi fudbaler je plaćen novosadskom klubu 800.000 evra.

- Zahvalio bih se ljudima iz Zvezde što su me doveli, zahvalan sam što sam došao u najveći klub u Srbiji i želim da se dokažem. Bilo je interesovanja italijanskih klubova, pričalo se, ali poziv Zvezde je bio najkonkretniji i oni su imali najveću želju da dođem. Lično, i ja sam želeo u Zvezdu.

Kabića krasi polivalentnost, može da pokrije gotovo sve ofanzivne pozicije.

- Mogu da igram na nekoliko pozicija, videćemo, sve zavisi od formacije. Konkurencija me tera da budem bolji, želim da se namećem, a imam i s kim da se borim za mesto. Primarno sam levonog, ali dobro šutiram i desnom.

Uroš Kabić je rođen 1. januara 2004. godine u Novom Sadu i prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije. Karijeru je započeo u Vojvodini čiju je akademiju prošao da bi za prvi tim odigrao 52 utakmice i postigao četiri gola. Izuzetno je polivalentan, može da igra kao bočni napadač, jednako se dobro snalazi i na desnoj, i na levoj strani, a takođe može da deluje i kao najistureniji, ali i nešto povučenije u fazi napada.

(Telegraf.rs)