BAHAROV EKSPERIMENT JE USPEO! Zvezda sad ima DODATNO oružje za Ligu šampiona

Zanimljiva rotacija je mogla da se uoči na utakmici sa Napretkom

Crvena zvezda je nastavila sa ubedljivim igrama na startu sezone, a nova "žrtva" Baharove ekipe bio je Napredak, protiv koga su slavili sa 4:0 na Marakani.

Dva gola postigao je Žan Filip Kraso, a po jedan Bukari i Mijailović, pa je Zvezda posle prva dva kola zaposela prvo mesto na tabeli sa šest bodova i ubedljivom gol-razlikom od 9:0.

Malobrojni navijači na Marakani, kojih bi sigurno bilo više da nije bilo prave provale oblaka sat vremena pre meča, mogli su ponovo da uživaju u odličnoj igri crveno-belih, koji su konstantno napadali gol rivala.

Navijači su na kraju tražili i "petardu", pozivali su igrače u napad u 90. minutu, ali do petog gola nije došlo.

Ipak, ono što je moglo da se vidi na ovom meču, a posebno se tiče strelaca golova, jeste i mali eksperiment trenera Baraka Bahara, koji je "promešao" pozicije nekolicini igrača.

Naime, dvostruki strelac i trenutno najbolji golgeter ekipe Žan Filip Kraso je meč započeo u veznom redu, dok je njegovu poziciju u napadu preuzeo mladi Vladimir Lučić, koji dobija sve više prilike kod Izraelca, sada i u startnoj postavi.

Kraso je izveo i penal, a kasnije postigao i spektakularan gol za konačnih 4:0.

Takođe, Srđan Mijailović, koji je dolaskom Izraelca počeo da igra kao centralni štoper, sada je igrao u veznom redu, što mu je i primarna pozicija, a vratio je to fenomenalnim golom.

Ono što je takođe moglo da se vidi jeste i promena pozicije pojedinim igračima u toku same igre. Tako je Osman Bukari, koji je započeo meč kao bočno krilo koje pokriva celu stranu, nakon određenih izmena u drugom poluvremenu zaigrao u samom špicu kao drugi napadač

Eksperiment Baraka Bahara je očigledno uspeo, jer to pokazuju i igre i rezultati, ali i učinak samih tih igrača koji su menjali pozicije.

Očigledno Zvezdin trener koristi utakmice u Superligi, gde je Zvezda superiornija u odnosu na rivale, da isproba nekoliko različitih taktičkih varijanti i dodatno uira tim, ali i dobije dodatno "oružje", jer nekoliko igrača u toku samog meča može da promeni više pozicija, što može da bude kvalitet više i faktor iznenađenja za rivale.

Zvezda će protivnike u Ligi šampiona saznati 31. avgusta na žrebu za grupnu fazu, a do tada će imati nekoliko utakmica u kojima će Barah Bahar moći dodatno da eksperimentiše i proba da maksimalno spremi ekipu za najvažnije izazove.

Naredna prilika za to je već za vikend, kada crveno-beli gostuju Mladosti u Lučanima.

(Telegraf.rs)