Prva evroligaška utakmica i pobeda Crvene zvezde nakon velikog preokreta

Košarkaši Crvene zvezde upisali su prvu pobedu u novoj sezoni Evrolige i to nakon neverovanog preokreta protiv Pariza na njihovom terenu sa 80:77 i to zahvaljujući sjajnom Nemanji Nedoviću koji je imao savršenu utakmicu sa 21 poenom uz samo jedan promašaj!

Kakav meč smo gledali u Parizu, neverovatno. Zvezda je odlično počela, napravila je seiju i vodila a onda se dogodio pravi potop i raspad sistema u drugoj četvrtini nakon koje je sve otišlo u kanal.

Da stvari budu i gore po Crvenu zvezdu, to se nastavilo tokom treće deonice u kojoj je Pariz otišao na dvocifrenu prednost, kada je Zvezda konačno odlučila da upali motore i pređe u veću brzinu.

Nemanja Nedović se vratio u igru, potom i Kodi Miler Mekintajer, dok je Jago Mateuš ostao na klupi, što će se ispostaviti i kao odličan potez. Kodi je smirio svoju glavu, sredio je fokus, dok je imao i pomoć od strane Nikole Kalinića i Džoela Bolomboja, iako je imao problem sa faulovima.

Ipak, poeni Nedovića su bili to što je donelo prevagu u kriznim momentima, pogotovo jer je pogodio pet trojki iz šest pokušaja. Naravno, treba istaći i to da je Zvezdi ovde presudio i taj individualni kvalitet koji ima u svojim redovima i da će morati pod hitno da se konsoliduje za ozbiljnija dela.

Na kraju krajeva - pobeda se piše, a Evroliga je tek počela...

Zvezda je veoma lepo ušla u ovaj meč, vidno je raspoloženija bila u uvodnim minutima utakmice. Nikola Kalinić je pogodio trojku, onda je poentirao i Ajzea Kenan koji je povezao sa pet poena, dok je Džoel Bolomboj imao i brutalnu blokadu.

U nastavku je sjajno Zvezda i nastavila meč, na oko tri minuta do kraja prve deonice je bilo 12:6 za crveno-bele, kada je Janis Sferopulos načinio izmene koje su malo i poremetile ekipu.

Potom je Pariz napravio seriju preko Maodo Loa koji je postigao sedam poena, a Šorts je bio takođe sjajan i doneo je prednost serijom od 12:5.

Očekivalo se od Zvezde da će u drugoj deonici krenuti nešto bolje, da će se trgnuti, što se i dogodilo ulaskom Nemanje Nedovića koji je preuzeo "ključeve" svog tima u svoje ruke i krenuo je da igra.

Prvo je pogodio trojku, onda i napravio prodor da bi novom trojkom i doneo prednost svojoj ekipi. Bilo je 30:29, kada je ponovo usledio potop. Prvo je promašio Kodi Miler Mekintajer, posle čega je usledio faul Plavšića nesportski, posle kog je Malkolm došao do tri poena, ali i lopte sa strane. Potom je i Kracer pogodio jedan penal i prednost je samo rasla.

Nekako je uspela ekipa Zvezde da se napravi još jedan trzaj, ali on je bio kratkog zaleta. U nastavku je Pariz uspeo preko Loa i Šortsa da dođe do najveće prednosti od čak osam poena na poluvremenu.

Odmah u drugom poluvremenu je usledio i jedan veoma loš start Zvezde, koja je samo letargično nastavila sve ono što ju je mučilo u prvom delu. Promašili su Daum, potom i Bolomboj, dok je centar načinio i svoj treći faul čine je uneo nervozu.

Tada je Pariz otišao na maksimalnih +13 preko Nadira Hifija negde sredinom treće deonice, kada se činilo kao da će ovaj meč otići u smeru koji ne odgovara baš navijačima crveno-belih. Ipak, tada sledi i serija Zvezde.

Nesportski faul na Nikoli Kaliniću, uspeo je da realizuje jedan penal, a onda je Luka Mitrović došao do poena, potom i Kodi, te se Zvezda vratila. Do kraja četvrtine je Nemanja Nedović bio sjajan, Zvezda je ovde serijom 11:0 uspela da se vrati potpuno u meč.

Pogodio je i on, potom i Bolomboj, da bi Nedović trojkom i Mitrović novim polaganjem doneli i izjednačenje.

Uskoro opširnije...

Telegraf.rs