Maestralna partija Crvene zvezde u krcatoj Areni i pobeda protiv Baskonije

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su meč drugog kola Evrolige protiv Baskonije i upisali važnu pobedu rezultatom 78:71, po četvrtinama 25:20, 17:14, 17:15, 19:22.

Meč je startovao odličnim tempom Crvene zvezde, uspeli su da nametnu svoj brzi ritam košarke, dosta tranzicije, ali i šutevi su odlično išli pa je Baskonija delovala prilično zbunjeno.

U prvih 10 minuta crveno-beli su pogodili čak osam šuteva za tri poena iz svega 11 pokušaja, što je jedan od glavnih razloga velike prednosti, ali i pokazatelj da nije bilo previše unutrašnje igre, što može biti problem u nastavku meča.

Ipak, videli smo potpuno drugačiju drugu četvrtinu, Baskonija je dosta regulisala šut Zvezde, sprečili su da igrači ostaju sami, što je pravilo problema u prvih deset minuta.

Dosta se produbila igra oba tima, pa smo videli tako košarku na svim nivoima i deluje da tu nije bilo jasnog pobednika. Obe ekipe su igrale na prosečnom nivou u reketu, a ostaje utisak da je Zvezda blago bolja bila sa igrom centara.

Ipak, ostaje utisak da smo u prvom poluvremenu videli solidnu košarku, nekoliko različitih sistema igre i na kraju pozitivan rezultat za srpskog predstavnika.

Nastavilo se u sličnom maniru u trećoj deonici, kada je za malo porasla prednost. Zvezda je u jednom momentu bila na +14, ali očigledno je bilo da razlika nije tolika u igri timova već da je reč o običnoj smeni rezultata.

Na kraju treće četvrtine Zvezda je vodila sa deset poena prednosti što je stvorilo dovoljno veliku razliku da se nešto hladnije glave uđe u poslednjih 10 minuta.

Poslednja deonica krenula je gotovo isto kao i treća. Zvezda je uspela da nametne svoju igru i da brzo dođe do prednosti od 16 poena, ali su onda polako "krckali" prednost, usporavali igru, da bi u jednom momentu došlo ponovo do jednocifrene prednosti i razlike od svega četiri poena.

Usledila je potom minijatura Bolomboja, prvo rampa na Holu, uprkos tome što je imao četiri faula, a onda na drugoj strani terena iz kornera daleka dvojka. Fantastična sekvenca naterala je Pabla Lasa da traži tajmaut.

Na kraju je Kalinić pokazao svoju "klač" stranu i doneo trojkom sigurnu pobedu Crvenoj zvezdi.

MVP ovog meča je Džoel Bolomboj sa 15 poena i osam skokova. Odličan je bio Kenan sa 19 poena, a dvocifren je bio i Nikola Kalinić sa 12 poena, tri skoka i dve asistencije.

U Baskoniji je Čima Moneke bio najbolji sa 19 poena i šest skokova. Dvocifren je bio samo još Donta Hol sa 13 poena, ali i sedam skokova.

Sledeći meč u Evroligi Zvezda igra protiv Fenerbahčea, dok će Baskonija odigrati protiv Real Madrida na svom terenu.

Telegraf.rs