Crvena zvezda razbila Radnički na Marakani, Luka Ilić upisao het trik za poluvreme

Za Crvenu zvezdu je meč protiv Radničkog iz Niša bio samo lagani trening, lepa uvertira za ono što ih čeka za nekoliko dana u Ligi šampiona, ujedno i pumpanje adrenalina navijačima koji će se sa Marakane preseliti u Arenu gde košarkaši od 20 časova igraju protiv Barselone!

Zajedno sa njima će i sami fudbaleri koji su u četvrtak popodne deklasirali Nišlije rezultatom 5:1 (3:0), uz het-trik Luke Ilića i dva gola Aleksandra Kataija. Počasni gol za Nišlije delo je Pavla Ivelje u 89. minutu.

Iliću je za het-trik bilo potrebno samo poluvreme, dok je Zvezdin Magiko dva puta mrežu tresao samo što je kročio na travu Marakane. prvi gol posle prvog dodira lopte, drugi dva minuta kasnije. Dovoljno za istoriju, za mesto prvog strelca Superlige ikada.

Ilić je, s druge strane, odigrao savršenih 45 minuta. Najboljih otkako je došao u klub, a kod dva od tri gola su mu pomogli Milan Rodić i Andrija Maksimović.

Zvezdin Mesi je dobio priliku od prvog minuta, da bi ga Vladan Milojević izveo iz igre na poluvremenu. Bonus mesto je, umesto njega, pokrio debitant Veljko Mirosavljević koji je, doduše, na teren kročio umesto kapitena Uroša Spajića za debitanstvi nastup u zvaničnom meču za prvi tim.

Izmešao je Milojević malo karte. Omri Glazer nije bio ni u sastavu, dok su na klupi ostali Seol, Milson, Šerif, Silas... Međutim, južnokorejski reprezentativac je morao u igru već sredinom prvog poluvremena jer se Jegor Prucev povredio i nije mogao da nastavi meč.

Zvezda je u tom trenutku vodila sa 1:0, jer je Ilić u 4. minutu prevario Manojlovića posle solo prodora. Nešto kasnije pomenuti igrač je pogodio i stativu iz slobodnjaka koji je, ustvari, bio centaršut.

Tada nije uspeo, ali jeste u 33. minutu ponovo zatresao mrežu Manojlovića. Rodić mu je centrirao, a ovaj je glavom još jednom zatresao mrežu - 2:0.

Zanimljivo je i to da Ilić nijedan gol nije postigao levom, jačom, nogom, jer je i u 43. desnom tukao u mrežu za 3:0. Prethodno je Maksimović okrenuo svoje rivale, Manojlović mu je odbranio, ali je mladi veznjak vratio lotpu ka Iliću koji nije pogrešio.

Već tada je bilo jasno da će Zvezda upisati nova tri boda, a Katai je u nastavku samo potvrdio svoju klasu. Prvi gol je postigao nogom, drugi glavom, a na kraju je stigao Darka Pančeva na večnoj listi strelaca.Play Video

Ako želite da gledate video boljeg kvaliteta, molimo vas isključite bloker reklama (Ad Blocker)

5:34

Luka Ilić je u 70. i 73. mogao barem još jednom da zatrese mrežu Radničkog, dok je Vanja Ilić na drugoj strani imao dve sjajne prilike. Prvi put je pogodio prečku, drugi put mu je Điga blokirao šut kod prazne mreže.

Vanja Ilić je prethodno mogao da se upiše i u asistente u 69. minutu. Našao je Belakovića, ovaj je bio sam na sedam-osam metara i neometan je glavom šutirao pored gola.

Milojević je u 75. minutu izveo Luku Ilića kako vi ovaj dobio ovacije publike, umesto nega je ušao Gelor Kanga. Na kraju, Zvezda je primila gol u finišu, ali i zabeležila svoju 10. pobedu u 12. kolu (imaju meč manje), prva je sa 31 bodom, a u utorak veče će gostovati Monaku u 3. kolu Lige šampiona.

Telegraf.rs