Zvezda ne može bez drame u ABA ligi: Pao Zadar nakon -19

Košarkaši Crvene zvezde su nakon 40 turbulentnih minuta košarke protiv Zadra na kraju upisali pobedu rezultatom 84:77.

U prvoj četvrtini smo videli užasnu košarku crveno-belih, kada su primili čak 31 poena, a gde je Zadar izgledao nezaustavljivo. Pogodili su šest puta za tri poena, u reketu su bili skoro bez promašaja, dok Zvezda ništa nije mogla da zaustavi.

Međutim, potpuni preokret usledio je u drugoj četvrtini, kada je Zvezda sa najvećih -19 uspela da se vrati u pretposlednjem napadu poluvremena na svega poen zaostatka. Koš Zadra je postavio krajnji rezultat prvog poluvremena na tri poena razlike, ali svakako je narativ pred start drugih 20 minuta bio potpuno drugačiji.

Treća četvrtina je ponudila nastavak kvalitetne košarke Zvezde, koja se kasnije nastavila i u četvrtoj. Daleko drugačiji pristup u odbrani, ali i veća odgovornost u napadu u izboru poteza.

Na kraju utakmice, najbolji igrač bio je Ognjen Dobrić, koji je još jednom pokazao zašto mora biti malo više poštovan od strane trenera. Postigao je 16 poena, uhvatio dva skoka, podelio tri asistencije, ali i ukrao dve lopte za indeks korisnosti 19.

Odličnu partiju imao je i Kodi Miler-Mekintajer sa 16 poena, dva skoka i četiri asistencije. Uroš Plavšić je ubacio 13 poena i uhvatio četiri skoka, Jakubuč he didai 10 poena, a jedan od faktora povratka i stabilnosti bio je Miloš Teodosić sa nekim važnim potezima.

Na drugoj strani najbolji je bio Marko Ramljak sa 19 poena i 11 skokova, a pratili su ga Amar Gegić sa 18 poena, kao i Mihailović i Žganec sa po 10 poena.

Naredne nedelje u ABA ligi Crvena zvezda će igrati protiv Cedevita Olimpije, dok će se Zadar susresti sa Krkom. Do tada će Zvezda imati dve utakmice u Evroligi, a rivali će redom biti Žalgiris i Panatinaikos.

Telegraf.rs